torsdag 1 april 2010

Hyfsad premiär!
Efter några kalla timmar utan fångst, med bara några enstaka dragningar i linan som bäst så bestämde sig Tim och jag för att flytta oss. Vi hade en kompis i viken bredvid som fått fisk, och det var mer an va vi hade.
De blev inte så mycket fiske utan mest snacka på bryggan. dom skulle precis åka när vi kom. Sedan bestämde vi oss för att vänta med att sjösätta ringarna eftersom en annan vän var på väg ner till vattnet med sin lille son. Det blev ytterligare en timme i solen utan fiske. bara snacka och kaffe. Micke åkte hem för att lägga sonen och vi började fisket. Till en början var det trögt men vi såg lite vak. De var ett sånt där kul fiske på mestadels småfisk... Trodde vi.
Först krokar Tim i en fisk klart över måttet, en blank fisk som antagligen övervintrat i havet. Vi uppskattade den till ca 1,3-1,5 vacker men tim lät den simma vidare. Jag låg fortfarande på noll och jobbade mig längre in bland bryggorna. Mitt i ett telefonsamtal högg så min första öring för säsongen. En liten öring på omkring 35 cm. En stund senare tappar tim en fisk i samma storlek. Sen paddlar vi ut till andra sidan av den muddrade småbåtshamnen. När man kommer över på andra sidan är det plötsligt inte mer än ca 40-50 cm vatten. En mycket markerad djupkant. Vi har tidigare sett lite vak längs med djupkanten så jag lägger kast utefter men ibland även uppe på det grunda vattnet. Plötsligt så suger det i och jag ser en öring som rullar lite i ytan. Får ingen riktig uppfattning om storleken men ser att den är brunaktig så jag misstänker besa. Även sättet den uppför sig på indikerar på detta. Tung och seg, inga rusningar eller hopp. Till slut kommer den så upp i alla fall. Vilken fisk! En av de största öringar jag tagit på kusten! Och på premiären, vilken start!! Fisken är sjukligt tjock och har övervintrat i havet, precis dessa fiskarna som man letar efter! Vi mäter fisken till 55-56 cm och vågen visar 2,4 kg! Bra kondition!
Nu kan jag fiska med sänkta axlar i lugnt tempo resten av säsongen. Tjipp!

7 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

kul att nån fick en lyckad 1april :) /aleksi

1 april 2010 kl. 16:48  
Anonymous Jens sa...

Gott jobbat Albin.

1 april 2010 kl. 18:23  
Blogger Granstav Flyfishing sa...

Det är bara att gratulera :) Riktigt fin. Själv blev det en 43:a och några enstaka hugg.
Bra jobbat.

1 april 2010 kl. 21:03  
Blogger Flyfiction Andreas sa...

Bra jobbat & Grattis Albin!

Sicken fisk - den har knapprat på bra där också av havets läckerheter!

Men än har du inte knäckt 3kilos-gränsen (absolut inte jag heller)så du får nog höja axlarna och kämpa vidare ;-)

//Andreas

2 april 2010 kl. 09:12  
Anonymous Peter sa...

Som du sa Albin inte behöver man åka utomlands för att få fin fisk, får stanna hemma nästa år! Grattis!

2 april 2010 kl. 16:27  
Anonymous Anonym sa...

Grattis till fin fisk Albin! Sicken gris!!! Man inte du maila mig ditt nummer jag har raderat det av misstag. (Eller skicka PM på fejan) Kanske behöver slå en signal för att kolla hur fisket ditt är!
Mvh. Martin (www.flugfiskekurs.se)

2 april 2010 kl. 22:31  
Blogger Daniel... sa...

Grattis Albin!!

Vilken vacker fisk. Fulton på runt 1,4 är riktigt fint!! Tydligt att du inte behöver komma hit till skåne för att få stor fisk:)

// D

3 april 2010 kl. 15:18  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida