torsdag 14 april 2011

Lyckat kvällsfiske


En eftermiddag och kvällstur till havet är aldrig fel, inte heller denna gång. Snackade med Alex och bestämde möte för vidare färd mot havet. Väl på plats möter vi upp Andreas och Imre. Vi byter det sedvanliga hälsningsfraserna och diverse teorier innan vi skuttar ner för klipporna mot vattnet. En perfekt västlig vind ligger mot kusten och vattnet ser ut att ha precis den rätta färgen. Imre och Alex går utåt, Andreas rakt fram och jag en bit inåt. Jag har lagt märke till en liten vindkant bakom en knalle som ser het ut. För att inte störa eventuell fisk som står i lä bakom berget fiskar jag mig fram mot udden. Ganska omgående har jag en dragning i linan. Fisken är här! Fortsätter fiska av platsen utan att gå upp på den ganska runda bergknallen. Jag lägger kasten snett över knallen då jag ser vak precis efter berget på andra sidan. Skulle fisken se mig så ser dom bara mitt huvud sticka upp bakom berget. Det drar till i linan, mothugg, tyngd! Jag ser hur två fiskar blänker ute i vattnet, dubblé! Fisken som tagit ändflugan är ganska fin! Jag står ganska bra men så simmar fiskarna plötsligt ut och runt bergknallen som jag står bakom. Jag hör hur dom plaskar där på andra sidan och får klättra efter. Fiskarna går fast och upp kommer den mindre som sitter på upphängaren. Nåja, bra start i alla fall.
Fisket fortsätter och vi är alla i och drar i fisk. Ett tag vakar det hela tiden utanför där jag står. Jag tappar ytterligare en dubblé och även en lite finare fisk senare. Vid åttatiden avtar aktiviteten och dimman känns kall och rå mot än så länge ovana fingrar. Vi summerar kvällen och kan räkna till runt 15 öringar på fyra fiskare, en helt ok kväll med kastande på vak.

I morgon åker jag ut i skärgården igen för att försöka mig på fisket. Den här gången blir det Vrångö som får bekänna färg.

1 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Hur gick det på Vrångö?
Skall själv dit till helgen.

walle

18 april 2011 kl. 13:38  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida