fredag 17 juni 2011

Utomskärs


Agne kom och hämtade mig vid bryggan för vidare färd ut mot de yttre öarna i skärgården. Vi skule ge oss i kast med att finna de stora öringarna. Till en början gick fisket ganska trögt, men så började vi också ganska tidigt. Vi gjorde långa drifter över fina grundområden med stora stenbumlingar på botten. Sjunklina var det som gällde då drifterna ibland gick ganska fort och då vattnet ibland blev några meter djupt. Kristallklart vatten som vanligt så långt ut. Till en början drar vi lite i näbbisarna, den mindre sorten. Men så börjar öringarna hugga. inga monster men små pigga rackare.jag får tre öringar på ca 30-35 cm. Alla är dom tjocka och fina. Vi fiskar av ett par platser under kvällen och då vi på nytt återvänder till ett sund mellan två större grynnor börjar vi märka aktivitet. Vi ser ryggen på en öring som är uppe och visar sig i ytan och en stund senare hoppar en riktigt fin fiske en bit bort. Så hugger det på min fluga. Jag har låtit linan sjunka ordentligt ner mot den bitvis ljusa sandbotten och fiskat upp flugan med ganska bra fart mot ytan. Jag känner att det nu är en större fisk än de icke godkända jag dragit tidigare under kvällen. Fighten blir ganska kort men öringen sticker i korta snabba rusningar då det är svårt att hålla uppe spöt. Otroligt starka fiskar nu!


Efter lite krångel kan jag håva fisken och plötsligt sitter flugan i håvgarnat och inte i fisken, snacka om timing.
Fisken är större än vad jag först trodde och vi väger den till 1,5 kg fördelat på 48 cm. En fet fisk. Riktigt fet!
Efter fotografering och lite fina ord fortsätter vi fisket på platsen. Vi driver ner mot den andra grynnan och på första kastet suger det till i linan igen. En fisk något större än den jag just landat hoppar upp i luften och släpper. Tystnad. Hmmf.... Jaja, jag har ju fått en fin så jag ska inte klaga tänker jag. Jobbigt för Agne dock som hade lite svårt med huggen denna kväll. han missade en fin fisk en stund innan jag fick min. Så är det ibland. Vissa dagar är man som en fiskmagnet då andra inte får något, andra dagar är det precis svärt om. Vi tar nya tag snart igen Agne!
Då jag rensar fisken hittar jag åtta snultror i magen. Kanske därför som min fluga är så effektiv. Jag gjorde den just för att den skulle likna en snultra då stället som jag brukar fiska på är rikt på just dessa. Kanske lägger jag upp mönster innom kort.

1 kommentarer:

Anonymous Ingvar Andersson sa...

Hallå,en mycket fin fisk som du har där.Fick ett par på norra Orust på torsdagskvällen,en vägde 1,6 men den var inte lika fin som din,den tog på en rosa räka på 4m djup. Det finns större så vi får fortsätta att kämpa.

17 juni 2011 kl. 17:10  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida