måndag 20 april 2009

Trots fångst, trögt....

Från en av dessa stilla tröga dagarna

Det har varit många timmar som gjorts på kusten den senaste tiden, många timmar utan fisk. Fisket har varit trögt och även om jag fått fisk dom flesta gångerna jag varit ute så har dom suttit långt inne. Jag har verkligen fått kämpa för öringen. Trots detta har dom inte varit stora. Fram till dagens datum har jag nog fått omkring 35 öringar men dom som varit godkända kan jag räkna på en hand... Lätt!
Jag har sett massor med fisk, fisk som vägrat att ta flugan. Igår, den 19 april var det blåsigt för första gången på länge. Äntligen tänkte jag, nu blir det storfisk. Efter en hel dags kämpande var det bara att konstatera att mina teorier än en gång inte håller.

Att hitta ursäkter håller ju inte heller. Har hört från vänner och från vänners vänner att det kommit upp stor fisk både norr och söder om stan. Rapporter som sporrar men som också sätter press. Att april är en månad då det tas stor fisk är känt och ju längre tiden går, ju mer sprider sig fisken. Att fånga en stor fisk på våren är betydligt enklare, om än svårt, än att fånga en stor fisk på sommaren. I alla fall enligt mig. Sommaren ligger runt hörnet och inför den så har jag samlat på mig ett par riktiga hotspots. Har fått rapporter om ställen där det fångats och setts fiskar över 4 kg! Inte bara en gång utan vid flera tillfällen.

1 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

tung kamera :)

/fishingblogg

23 april 2009 kl. 09:57  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida