lördag 4 april 2009

Säsongen är igång!

Ronald på väg ut i viken

Ja, säsongens första dagar har kantats av stilla fint vårväder och som alltid när man har ett kallt hav och en varm luft som man får av vårsolen så bildas det massor av dimma. Dagarna har startat gråa, inte sällan med bara några tiotals meter sikt. 
På Onsdagen då premiären var så gick jag lite tidigare från jobbet för att hinna fiska några timmar på denna dag. Tänkte på det när jag stod där att det nog var min första premiär. Har aldrig varit så sugen på just premiären då det alltid är stress om att hinna till "rätt" ställe innan alla andra. När man väl kommer dit inser man att man var för sent ute, någon har redan paxat favoritstenen. Hur som, vi kom iväg och bestlutade oss för en vik som låg öppen mot nordväst, precis som vinden. Väl framme inser jag att jag glömt min jacka. Vädret var strålande men lite blåsigt och som tur va hade jag i alla fall en extra tröja i väskan. 

Fisket var trögt på det första stället så vi drog vidare efter en stund. Jag föreslog Hästevik trots att den viken låg i lä för nordan. Jag tänkte att stilla vatten kanske värms upp lite fortare och tt man kanske skulle hitta lite varmt vatten där trots "fel" vind.
När vi kom fram skuttade jag upp på berget och kollade ner i viken på andra sidan, där stod en kille och drillade en öring. Lovande! Efter nån timme eller två ger vi upp. Björn lyckades lura en sik dock. Premiäröringen fick vänta.

På torsdagen drog jag efter jobbet ut till saltholmen en sväng, ville ju få den där viktiga första fisken. Den som gör att man kan fortsätta fiska avslappnat resten av säsongen. De blev bara drygt någon timmes fiske men den här gången var jag i alla fall  i och bände lite i en fisk. såg också flera vak. Fredagen var vilodag och jag bestämde mig för att köra heldag ute på ön på lördagen så de blev till att sova därute. Klockan ringer sex, jag somnar om och vaknar 06.22 Tid att jaga!
Efter en kort frukost pinnar jag er till vattnet. Viken som jag passerar och som jag alltid tänker att jag skall testa ligger stilla i morgonljuset som håller på att bryta igenom dimman, jag hör korrande ringduvor i träden, fasaner i vassen och ser i ögonvrån Ronald! "-Godmorgon!" Det visar sig att han kommit ner samtidigt som mig och han var precis i färd med att börja fiska i viken som jag alltid går förbi. Jag bestämmer mig för att hänga med honom ut i viken. Äntligen kommer jag till skott! Det är mycket lågt vatten men prognosen säger stigande fram till lunch. Efter en stund ser jag en rygg! Ytterligare några minuter senare ännu en. -Dom e här!
Tillslut lyckas jag kroka en fisk då jag kastar på ett vak, den lossnar sekunder senare. Ytterligare väntan på den första fisken. Ronald begav sig hemåt efter en stund, jag fortsatte på egen hand restan av dagen. Fram på eftermiddagen började de så nappa i viken och totalt slutkörd kunde jag tillslut summera dagens fångst till fyra öringar, en underbar dag då allt började!


4 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Trevlig blogg.
Fiskar du nåt runt vrångö?
Skulle behöva lite tips på platser.

Walle

13 april 2009 kl. 21:31  
Blogger Albin Löfqvist sa...

Hej Walle!

Nja, har under flera säsonger tänkt att jag ska göra turer dit men det har fortfarande inte blivit av. I sommar har jag dock tänkt lägga lite tid där. Och holmarna runt omkring. Bor du på Vrångö?

14 april 2009 kl. 09:37  
Anonymous Anonym sa...

Nä men mina svärföräldrar bor där.
Har fiskat där nu denna helgen som var men kammade noll, träffade däremot en kille som hade fått 5st öringar så fisk finns det ju.

walle

14 april 2009 kl. 18:12  
Blogger Albin Löfqvist sa...

Jag fiskar däremot en hel del på styrsö då jag är uppväxt där. Men jag paddlar runt en del i skärgården så jag kommer fiske ner mot vrångö med. har också fått fisk ute på öarna i år, fick några förra veckan, polaren fick en tjock och fin kring 50 på styrsö.

14 april 2009 kl. 18:21  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida