fredag 4 september 2009

Båsigt fiske Del 1

Spännande område!

Jens ringde och ville se mina jaktmarker en dag i mitten av augusti. Det var ordentligt blåsigt men vi bestämde oss ändå för att göra ett försök. Efter att ha studerat kartan kom vi fram till att sydsidan av ön nog var bäst i den rätt friska vinden.
Vi började fisket på läsidan av en holme som vi vadat ut till. Ganska snart fick jag en mindre öring som gick in och snodde runt i tången. Det tog en bra stund innan jag fick loss både fisk och fluga ur den stora tångruskan. Vi fortsatte fisket utan något större resultat, Jens hade nåt hugg men de var inte mer med det. Eftersom vinden verkade tillta hela tiden bestämde vi oss för att söka platser som låg mer vindskyddat. Vi vandrade in på det förut förbjudna, militära området på ön. Där finns en del intressanta platser men dom låg nu väldigt utsatta för vinden så vi fick nöja oss med den inte allt för roliga läsidan. Efter en stunds harvande i en vindkant tyckte ändå jag att vi skulle kolla hur vinden låg i sundet som ligger i närheten. Vinden fortsatte att öka och när vi kom upp på berget för att titta ner över sundet på andra sidan fick man anstränga för att höra varandra i blåsten.
Väl nere vid sundet på andra sidan berget märkte vi att det var ordentlig fart på vattnet. Strömmen svepte fort linan i en fin båge över dom heta platserna men utan resultat. Det började mörkna och vinden fortsatte att öka så vi gav till slut upp. En liten öring och några små hugg blev dagens facit.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida