tisdag 3 maj 2011

Uppdatering!


De senaste dagaran har jag gjort en serie turer men alla med samma magra resultat. Jag har som vanligt sett stor fisk på avstånd men bara fått smått. I skrivande stund är jag trött, mycket trött. I torsdags stod klockan på 04.15. När den ringer måste man övervinna känslan att vilja ligga kvar och ta fisket en annan dag. Jag drog ut till torslanda och hade en del vakande fisk och många följen men det fina vädret gjorde fisken försiktig. Jag fick två mindre fiskar.


Fredagen var jag ute i skärgården igen. Jag tog en morgontur även här. Lite humanare tid denna gången, 05.00 ringde klockan. Ute vid fiskeplatsen gick fisken och vakade i vindkanten som skapades en bit ut från land. Några hugg och en fantastik morgon var allt denna gång. Under eftermiddagen kom Peter och Henke ut för att stanna över och fiska morgonfisket på lördagen. Vi gick ut en sväng på kvällen med och sökte oss då till djupare vatten i ett strömsatt sund. Jag hade två hugg och ett följe. Jag tror det var allt som hände den kvällen.
05.00 ringer klockan igen på lördag morgon. Vi ger oss ut till samma ställe där jag hade vakande fisk under fredagsmorgonen men den här morgonen är det inte alls samma aktivitet. Det är fortfarande svaga vindar men den har vridit lite och det är inte längre lika lä på sträckan. Jag får en liten och efter att Peter och Henke sagt hejdå och börjat gå mot båten för att åka hem, tar jag en till. Trögt fiske...


Idag, måndag ringde klockan återigen 04.15. Det var minst sagt svårt att komma upp men jag viste att det var lite ont om tid innan jag måste ta vagnen så det var bara att bita ihop. Jag hade packat väskan under söndagskvällen, allt som skulle ner nu var kaffe och macka. Jag märkte ganska snabbt då jag kom ut i torslanda att jag hade för lite kläder med mig. Det blev tydligare när jag fiskat en stund. Jag frös och gjorde armhävningar och blandade småhopp för att få igång värmen i kroppen. Då började det snöa! Jag gjorde vad jag kunde för att lura öringarna men då man fryser är det svårt att fiska koncentrerat tycker jag. Ingen vidare aktivitet i vattnet heller. Jag hopades på att något skulle hända då det började falla stora snöflingor på vattnet, det har man ju hört om, men inget hände.

Om det är lite konstigt skrivet i detta inlägg så beror det på att jag nästan somnar då jag skriver. Bättring lovas, både vad det gäller mina fångstresultat och mitt rapporterande. Nu ska jag lägga mig en stund.

2 kommentarer:

Blogger Thomas Schönström aka Itzak sa...

Bra kämpat! Imponerande insats!

4 maj 2011 kl. 23:04  
Blogger Albin Löfqvist sa...

Flugan i vattnet är det enda som räknas. Till helgen är det dags igen ;)

5 maj 2011 kl. 00:28  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida