måndag 13 juni 2011

Malström i sundet

 

Var ute en sväng igår kväll igen. Jag fick se rådjur, lysmask, horngädda och en liten öring. Då jag kom ut till sundet var det ovanligt stark ström. Det var sjunkande vatten och det gick med rasande fart, kanske var det därför som fisket var så trögt.När jag började fiska var jag övertygad om att jag skulle få ett bra fiske och då vinden helt försvann och ett spöregn kom, ja då trodde jag verkligen på en fyrakilos. Men med tro kommer man inte långt. Horngäddorna var i farten i alla fall. Jag fick tre stycken. Tillslut högg ändå en liten öring. Kändes lite som plåster på såren. Att stå utvadad i ganska stark ström, utan linkorg och med miljoner 'kolasnören' runt benen är inte helt lätt. Lägg där till att din löslina inte flyter utan istället driver iväg tio meter och blandar sig med dom förbannade 'kolasnörena'.
La ner fisket vid tolvtiden då jag helt enkelt inte orkade bråka med linan längre.

2 kommentarer:

Anonymous Ingvar Andersson sa...

Hallå min vän.
Fick 5st lovliga öringar i söndags morse på sjunk lina, har aldrig använt det förut bara flyt o intermed. Dom tog på ett djup av 5-7m,häftigt när man sitter i en båt runt Orust.

13 juni 2011 kl. 21:28  
Blogger Albin Löfqvist sa...

Hej Ingvar,

Härligt fiske du hade! Jag tröttnar fort då jag fiskar med sjunklina, förhoppningsvis blir det ändring då båten kommer i. Ska försöka få klart allt den här veckan så man kan börja båtfiska nån gång. Orust e otroligt vackert, har en tanke att jag ska köpa en stuga eller tomt där när jag blir rik.

Ha de!

13 juni 2011 kl. 23:40  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida