fredag 22 juni 2012

Igång!


Så, nu e jag fri, nu ska det bli lite fart på bloggen igen e de tänkt. Igår var jag och Anders ute på sjön och testade fisket. Det skulle visa sig bli en fantastiskt kul kväll men det började redan i dagen innan då Agne och jag var ute. Agne kom helt enligt konstens alla regler och plockade upp mig med båten efter jobbet och vi pep direkt ut till fiskeplatsen. Det fläktade lite och vi var oroliga att "vår" plats skulle ligga lite för utsatt. Väl framme ser det bara så jävla bra ut. klockan närmar sig fem då vi sätter igång vårt fiske. Ganska omgående har jag flera följen av fisk som kommer upp från djupet och följer flugan ända fram till båtkanten men de vill inte ta. Jag byter flugor ett par gånger men inget verkar göra tricket denna dag. Agne har inte alls samma aktivitet kring sina flugor men så flyttar vi oss lite och då smäller det till i Agnes grejer. Efter en kort kamp håvar jag en fisk på 56 cm. Agne är glad. Själv kämpar jag på utan någon framgång framme i fören på båten. Vi bestämmer oss för att ta en paus och drar in mot land för att värma lite mat. Stoppet blir lite längre än planerat och då vi kommer ut till fisket igen har klockan hunnit bli en stund efter åtta. Direkt får Agne på nytt en bra fisk, denna gången en riktig tjockis på 48 cm. Två godkända tycker jag va bra. Jag får också en tröstfisk på dryga 40, knallblank och tjock. Fisket dör ut vid tio men vi fortsätter fram till midnatt och lyckas ta var sin liten fisk till.
Så va det då min och Anders tur igår. Vi åkte ut till samma plats och började vårt fiske vid sextiden. Första halvtimman händer ingenting men så plötsligt har Anders hugg. Det blåser lite mer denna dagen och Anders börjar med spinn och vobbler. En liten stund senare har han hugg igen. Fiskarna nafsar i hans grejer och då vobblern kommer in vid båten ser vi en stor öring som simmar efter, den är intresserad men stöter bara i vobblern till Anders stora förtret. Jag byter flugor i ett. Stora fiskimitationer tror jag mest på men så sätter jag på min specialare, Den är uppkallad efter stället där jag "skapade" den men vi kan kalla den för 'Snultran'. I första kastet har jag hugg, några kast senare sitter kvällens första öring. Det är en vresig hanne på 51 cm. Härligt med lite spöböj! Vi ligger kvar på platsen och har massor med följen, ibland tre fyra öringar i blandade storlekar som hugger. Fiskarna kommer stötvis och i perioder har vi följen i varje kast för att sedan dö ut en stund innan det är dags igen.


Anders får hugg men inser snabbt att det är en liten öring, ca 40 cm. Då han drillar in fisken mot båten följer två stora öringar efter, Jag skriker av upphetsning och lägger ett kast brevid Anders krokade lilla öring. En av fiskarna vänder direkt och tar flugan just som den landat, Bästa sekvensen i år!! Öring är otroligt vacker och mäter 53 cm. Midsommarfisken är fixad! Vi fortsatter att fiska området, flyttar runt lite grann och så får Anders plötsligt ett gött påslag, fisken är råstark och drar flera gånger iväg på rusningar. Jag håvar till slut en fisk på 51 cm, också den här otroligt vacker! Anders får senare en till fisk som håller mått, en tjockis på 45 cm. Slutligen vill jag visa honom ett annat ställe innan vi vänder hemåt. Vi lägger oss på drift efter en kant och nästan omgående drar Anders på ytterligare en fisk kring 50 cm, den hoppar flera gånger och är nära att hoppa in i båten innan den släpper. Vi packar ihop och åker hem. Bästa fisketuren i år, helt klart! Snart dags igen, Dags för revansch mot Agne!

1 kommentarer:

Anonymous Ålen sa...

Fint jobbat!

23 juni 2012 kl. 21:45  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida